A Tanszék a hét minden munkanapján 6 órában speciális reumatológiai és fizioterápiás szakrendeléseket működtet. Reumatológus, belgyógyász és/vagy immunológus szakorvosok rendelnek. Elsősorban ízületi gyulladásos (arthritises: rheumatoid arthritis, Bechterew-kór, pikkelysömörös arthritis, köszvény), autoimmun (scleroderma, SLE, vasculitisek, Sjögren szindróma, myositisek) valamint komplikáltabb reumatológiai eseteket fogadunk. A betegellátás minden esetben e-mail (esetleg telefonos) előjegyzéssel működik. A szakrendelések elosztását, szakmai adatait, az elérhetőségeket a mellékelt táblázat (lásd lent) mutatja.

DEOEC Reumatológiai Tanszék - Járóbeteg ellátás

A szakrendelések helye a földszinten, az osztály területén két helyiségben, a fizioterápiás és gyógytorna kezeléseké az alagsorban került kialakításra. A sürgős eseteknek az előjegyzése csak orvos-orvos közötti megbeszélés alapján történik. Azonnali betegvizsgálatot nem tudunk automatikusan biztosítani. A hétfői és a csütörtöki rendelésen (dr Szűcs Gabriella, dr Szamosi Szilvia) döntően szisztémás autoimmun betegeket fogadunk, gondozunk. Emellett arthritises, osteoporosisos betegeket is ellátunk. A szerdai szakrendelés (Prof dr Szekanecz Zoltán, dr Végh Edit) fő profilja a rheumatoid arthritis és egyéb gyulladásos arthropathiák, szisztémás autoimmun betegségek, vasculitisek. Kedden és pénteken (dr Szántó Sándor, dr Szabó Zoltán, dr Bodnár Nóra, dr Váncsa Andrea) elsősorban spondylarthropathiásokat (Bechterew-kór, pikkelysömörös arthritis) és más arthritisekben szenvedőket fogadunk. A fizioterápia (Mészáros Katalin, Igazné Tárkányi Beáta) és gyógytorna (Marcsik-Bedő Borbála, Nagyné Károly Anita, Sütő Judit) minden nap működik, és elsődlegesen az osztály, szakambulanciák betegeit látja el. A jól képzett szakasszisztencia (Aszalósné Kati, Csarnainé Rita) sok terhet levesz a rendelő orvosok válláról.

A Tanszék, így a szakrendelések fő profilja a gyulladásos arthritisek (rheumatoid arthritis, spondylarthropathiák), a szisztémás autoimmun kórképek, valamint az osteoporosis. Ezeket a betegeket tartósan gondozzuk. Természetesen szintén megnézzük az egyéb betegeket (derékfájás, arthrosis, stb.) is, de ezeket tartósabb kezelésre, gondozásra a város egyéb intézményeibe (Gyógyfürdő, EJK, Kenézy Kórház) illetve, nem debreceni betegek esetén, a területi reumatológiákra irányítjuk.

A szakrendelők mellett levő Biosphera infúziós centrum minden szakmai és kényelmi igényt kielégítve a biológiai terápiás kezelésekre szolgál (lásd a Táblázatot is).

DEOEC Reumatológiai Tanszék - Járóbeteg ellátás

Ami a betegforgalmat illeti, egy-egy szakrendelés napi forgalma 20-35 között van. A teljes forgalom évente kb. 6-7000 járóbeteg. A színvonalas betegellátás érdekében a napi ellátható betegek számát maximálni kell, ezért az előjegyzés néhány hét is lehet.

Az előjegyzés kapcsán szeretnénk előtérbe helyezni a modern technika vívmányait, így a telefon mellett örömmel fogadunk kérést és adunk előjegyzést e-mailen is (lásd a mellékelt táblázatot illetve a Munkatársaink menüpontot)

Központi előjegyzés betegeknek: reuma.szakrendeles [at] med.unideb.hu
telefon (szakrendelő): 52/ 255-811 és 52/ 255-370 (csak 14-15 óra között)