A Reumatológiai Tanszék jelenleg 20 ággyal működik, melyeken reumatológiai betegeket látunk el. Az osztály a Tanszék fennállása óta többször költözött, jelenleg megújult, modern állapotban van. A 20 ágyon belül 4 négyágyas kórterem, egy kétágyas, döntően kúraszerű infúziós kezelésre, de fekvő-ellátásra is alkalmas kórterem és két egyágyas, fürdőszobás kórterem áll rendelkezésre. 

Az osztályos ellátás felügyeletét hét szakorvos osztályvezető, az osztályos rutinmunkát rezidensek, szakorvosjelöltek látják el (lásd Munkatársak). Mindeig fenntartunk egy üres ágyat sürgősségi felvételre.

A nővéri munkát a tanszék áldozatkész ápolónői látják el Pöstényi Zsuzsa főnővér vezetésével (lásd Munkatársak). A kórtermek mellett korszerű vizsgáló, nővéri előkészítő, nővérpult szolgálja a kényelmes ellátást. Elsősorban gyógyszergyárak jóvoltából biológiai terápia és egyéb infúziós kezelések alkalmazására, klinikai gyógyszervizsgálatok végzésére alkalmas Biosphera infúziós centrum is rendelkezésre áll.

A Tanszék, így az osztály fő profilja a gyulladásos arthritisek (rheumatoid arthritis, spondylarthropathiák, köszvény), a szisztémás autoimmun kórképek, valamint az osteoporosis. Ezeket a betegeket tartósan gondozzuk, szükség esetén hospitalizáljuk.